WONING

Al vanaf onze eerste Afrika reis hadden we allebei de droom om in onze eigen auto door Afrika heen te reizen, dit idee verder na onze tweede reis nog veel sterker. Een aantal keer hebben we plannen gemaakt om de reis te gaan maken, maar om financiële redenen zijn de plannen eerder nooit uitgevoerd. Een jaar naar Afrika kost erg veel geld, ons idee was eerst dat we dit geld dan liever wilden gebruiken voor de aankoop/ inrichting van ons eigen huisje. In juli 2004 was dit dan zover, we kochten ons eigen huisje, wat we met veel hulp van familie ombouwde tot onze droomwoning. Een prachtige hoekwoning met grote tuin, eigen parkeerplaats etc. kortom de woning voldeed aan al onze wensen. Toch begon het na een aantal maanden te kriebelen, is dit nu alles? Met ons eigen huis zitten we toch wel echt vast in Nederland, nu kunnen we onze Afrika droom niet meer waar maken, is dit nu wat we willen??? Uiteindelijk was de conclusie nee, dit is toch echt niet wat we willen! Een beetje onlogisch en niet praktisch (en ook financieel niet ideaal), maar we wilden toch onze Afrika droom gaan waar maken! Spijt van de aankoop van de woning hebben we toch niet echt, we hebben dit eerst moeten ervaren om erachter te komen dat dit niet was wat we wilden. Best even lastig om iedereen te vertellen dat we onze droomwoning gingen verkopen om alles achter te laten en naar Afrika te vertrekken. Dat Afrika ons enorm aantrok dat was geen verrassing, maar het moment en de manier waarop.... In april 2005 ging onze woning de verkoop in, onze woning werd heel snel verkocht en per 1 augustus 2005 waren wij niet langer meer de eigenaren van onze droomwoning, maar we waren wel weer een stapje dichter bij onze droomreis.


‘Zwerven door Nederland’

Aangezien we pas augustus 2006 met de reis wilden beginnen hadden we voor 12 maanden woonruimte nodig. Huren bleek geen optie, dus besloten we ‘dakloos’ te blijven en te gaan oppassen op woningen/ huisdieren van mensen die op vakantie gaan. We hebben opgepast op woningen van familie en kennissen, ook hebben we oppaswoningen gevonden via www.holidaylink.com. De periodes dat we geen oppaswoning konden vinden, waren we gelukkig altijd welkom bij de ouders van Sylvia. Op deze manier konden we mooi een jaar lang flink sparen voor de reis. Al onze spullen gingen alvast de opslag in. De ouders van Sylvia, passen op onze geliefde kater; poes, die zullen we zeker nog wel gaan missen!
    

Het oppassen op woningen is ons erg goed bevallen, het is een bijzondere positieve ervaring om iedere paar weken weer ergens anders te wonen. We hebben veel vriendelijke/ gastvrije mensen ontmoet en op heel veel lieve huisdieren mogen oppassen. Deze 12 maanden ‘zwerven’ van huis naar huis zijn al een hele bijzondere ervaring geweest! Ook hadden we het geluk 6 weken op een boerderij in Nigtevecht te mogen passen, hier hadden we de beschikking over een grote schuur, perfect om te klussen aan onze auto!