COMMUNICATIE

Satelliettelefoon

Via marktplaats kochten we een Motorola 9500 satelliettelefoon voor Ä 550. Via het Belgische bedrijf European Datacomm kochten we voor Ä 295, 300 African prepaid belminuten, alleen bruikbaar in Afrika. Amerikaanse bedrijven leken goedkoper, maar dan betaal je nog een fiks bedrag aan verscheping en het overmaken van het geld. Om ons te bereiken op de satelliettelefoon, zie het kopje 'contact'.


Mobiele telefoon

Via internet bestelden we voordelig een Sagem MYX5-2V, bij een bedrijfje in Almere lieten we de telefoon deblokkeren. We zijn van plan om in de landen waar we heen gaan Prepaid kaartjes te kopen, om voordelig mee te kunnen bellen. Voor meer info hierover zie het kopje contact.


27MC Bakkie

Via internet bestelden een Midland Alan 48 + bakkie. Het bakkie op zich is niet zo duur, maar daarbij komen nog kosten voor antenne, versterker, metertje, extra boxje en vele meters snoeren, ook het werk om het geheel in te bouwen/ kabels weg te werken viel best even tegen. Maar uiteindelijk is alles netjes ingebouwd en hopen we dat het de moeite waard is geweest. Het solderen van de laatste draad van het bakkie in de auto werd gedaan door Televersum, hier stelden ze het bakkie ook af, prima service!

Walkie Talkies

We nemen 2 simpele walkie talkies mee, om op moeilijk terrein aanwijzingen door te kunnen geven aan elkaar/ of misschien aan een andere auto als je stukken met meerdere auto's rijdt.
NAVIGATIE

GPS

We hadden een aantal jaren terug al een Garmin Etrex Vista GPS gekocht om te gebruiken voor wandelingen. Deze GPS is ook prima te gebruiken voor deze reis.
Voor in de GPS kochten we via internet kaartmateriaal via Tracks 4 Africa, gedetailleerde kaarten van veel Afrikaanse landen.


Pocket PC

Ook een pocket PC (Asus My Pal A620) met GPS ontvanger (6010 X5) hadden we al een aantal jaren geleden gekocht om in Nederland en Europa makkelijk te kunnen navigeren. In Europa zijn we erg enthousiast over hoe de Pocket PC ons overal naar toe navigeert, in Afrika zal de dit wat lastiger gaan, want Tom Tom is er (nog) niet voor Afrika. De bedoeling is om ook de pocket PC te gaan gebruiken om ons te helpen met navigeren, groot voordeel van de pocket PC is namelijk dat deze een veel groter/ duidelijker beeldscherm heeft dan de GPS.


Laptop

Ongeveer anderhalf jaar geleden bestelden we via DELL een DELL inspiron 510m laptop. Op dat moment had DELL de goedkoopste oplossing voor wat wij graag wilden. De laptop gaan we gebruiken om reisverslagen bij te houden, foto's op te zetten en op DVD te branden en belangrijke gegevens mee te nemen


Boeken

Sylvia kreeg van haar collega's de lonely planet van Southern Africa en de Watching Wildlife lonely planets van Southern en East Africa. De lonely planet van East Africa zullen we zeker ook nog aanschaffen. Ook hadden we nog wat boeken liggen van eerder Afrika reizen.

We gebruikten de volgende kaarten: