Duitsland

 

08-05-07 tot 10-05-07   Mainz

In de stromende regen rijden door Duitsland via Karlsruhe naar Mainz toe, ook in Mainz komen we aan in de stromende regen, zoveel regen hadden we al een tijd lang niet meer gezien, we hopen dat dit geen voorbode is van Nederland, maar vrezen het ergste (wat we gehoord hebben heeft Nederland al zoveel mooi weer gehad dat kan haast niet goed blijven gaan). Gelukkig ligt hotel Terminus om de hoek van het centraal station, dus hier hoeven we niet naar te zoeken. We blijven een extra nachtje in Mainz, zodat we uitgerust in Nederland kunnen aankomen, de afgelopen week in Zwitserlang hebben we namelijk in korte tijd wel weer erg veel gezien. De volgende dag werken we eerst de internetpagina weer wat bij, daarna lopen we een rondje door Mainz heen. Mainz vinden we een leuke stad met veel mooie oude gebouwen en een leuk groot winkelcentrum. Vooral de enorme grote dom kathedraal is vooral van buiten erg indrukwekkend. Binnen in de dom is het minder mooi, vooral doordat ze met renovatie bezig zijn is er enorm veel herrie in de kerk, we lopen een rondje door de kerk en over de binnenplaats van de kerk. We brengen ook nog een bezoekje aan de Stephanskirche, de glas in lood ramen in deze kerk zijn door een blauw liever ontworpen, dit zijn wel de lelijkste ramen die we ooit in een kerk gezien hebben. Hierna lopen we verder rond in de stad richting de rijn, aan de rijn zit het kantoortje van KD, waar we tickets kopen voor de volgende dag van Mainz naar Koblenz.. We lopen nog en stukje langs de rijn en daarna gaan we weer terug naar het hotel, onderweg halen we een lekker broodje met gehakt bij de Subway.

 

10-05-07 tot 12-05-07   Mainz naar Koblenz met de boot

We nemen om 8.45 uur de boot van KD lines van Mainz naar Koblenz, deze boot vaart over het mooiste gedeelte van de rijn. Het eerste stuk Mainz uit zien we vooral veel industrie, daarna begint het landschap mooier te worden, met een heuvelachtig lanschap, heel veel wijngaarden en regelmatig een oude burcht of kasteel. Ook varen we langs veel leuke kleine rijndorpjes en zien we veel oude en nieuwere kerkjes. Helaas is de boot waar we op varen niet zo geschikt voor deze tijd van het jaar, binnen zijn enkel restaurant plaatsen en buiten boven op het dek is het door de harde wind eigenlijk te koud om een paar uur lekker te zitten. We zoeken een plekje op zoveel mogelijk uit de wind, maar vooral in de ochtend is het onaangenaam koud (gelukkig wel droog), de wind is soms zo hard dat als we chocomel halen de slagroom hiervan afwaait. We komen langs de Lorely rock, dit is het bekende punt van deze tocht dus we stellen ons hier toch wel een mooie rots bij voor. We weten dat dingen soms overdreven worden, maar deze rots vinden we toch echt helemaal niets speciaals aan, de Lorely rock is gewoon een rotsige heuvel en niets meer, echt niets speciaals aan vinden wij. We klikken toch maar een foto, want er staat nu eenmaal een bordje bij dat het speciaal zou moeten zijn. Over het geheel is het zeker wel leuk om een keer zo´n tochtje over de rijn gemaakt te hebben, vooral het enorme aantal burchten en kastelen langs de Rijn is erg mooi om een keer gezien te hebben. Vanaf de haven in Koblenz waar we aankomen is het een half uur lopen naar het Hotel Continental Pfalzer hof, dat bij het Centraal station van Koblenz ligt. Het hotel/ de kamer zien er nog erg ouderwets oud, maar naar ons idee is het netjes voor de prijs die je betaald, zeker met het ontbijtbuffet dat inbegrepen is, enige nadeel is dat de kamers onderling wel erg gehorig zijn. Ook in Koblenz hebben we een extra nachtje geboekt, zodat we de tijd hebben om ook in Koblenz nog even een rondje te lopen. Ook wat betreft de boeking van accomodatie in Keulen was dit voordeliger, want tot en met de 12e was er een beurs in Keulen en dit zorgt ervoor dat de prijzen van de kamers bijna verdubbelen. Ook Koblenz heeft een leuk oud stadscentrum met veel kerkjes en andere oude gebouwen en een groot modern nieuw winkelcentrum, het is leuk om hier rond te lopen. Natuurlijk lopen we ook een stukje langs de Rijn en lopen we langs Deutsche Eck, het punt waar de Moesel en de Rijn bij elkaar komen. ´s Avonds halen we Chinees, ipv kipfilet in een lekker sausje krijgen we grote stukken gefrituurde kip met losse saus, dat valt tegen, het wordt hoogste tijd om weer lekker zelf te gaan koken.

 

12-05-07 tot 13-05-07   Keulen

We nemen de trein van 9.10 uur naar Keulen, om 10.30 uur komen we aan in Keulen en nemen de metro naar hotel Leonet. Vanaf de metro zou is het nog 10 minuutjes lopen naar het hotel, maar de routebeschrijving die we van het hotel hebben gekregen is veel te beknopt, aangezien het hotel niet in een hoofdstraat ligt kent niemand natuurlijk het hotel/ de straat dus dat schiet niet op. Gelukkig vindt Sylvia iemand met een kaartje van Keulen en ja als je een kaartje hebt is het ineens wel gemakkelijk te vinden. We zetten onze tassen op de kamer en lopen dan terug naar het station, want naast het centraal station staat ook de Dom van Keulen. We vinden de Dom mooi maar lang niet zo indrukwekkend als de Kathedraal die we in Milaan bezocht hebben. De Dom in Keulen is groter, maar niet zo mooi bewerkt met heel veel beeldjes en vies zwart in plaats van prachtig wit. Het weer is vandaag erg wisselvallig, dit maakt het ook heel lastig om een beetje leuke foto´s te maken, de meeste foto´s zijn veel te wit of veel te donker. We lopen via meer dan 500 trappetjes omhoog naar de top van de Dom toren, bovenop worden we beloond met een mooi uitzicht over de stad Keulen, de Rijn en de vele oude gebouwen en kerkjes. Ook boven op de top is foto´s maken lastig, er zit overal gaas rondom, zodat je niet naar beneden kunt springen. Na het bezoekje aan de Dom maken we een rondje door de rest van Keulen heen, we komen langs verschillende kerkjes, lopen een stukje langs de Rijn en met behulp van de kaart vinden we Romeinse overblijfselen (die eigenlijk niet echt veel voorstellen). Het ene moment lopen we heerlijk in het zonnetje even later lopen we in een stortbui en waaien we bijna weg, we komen echt weer heel dichtbij Nederland... Aan het begin van de avond klaart het weer opeens weer op, Sylvia besluit nog een keer een loopje te gaan maken, om nieuwe foto’s van de Dom te maken, want met blauwere luchten zijn de foto’s toch veel mooier. Het is zaterdagavond maar het is nog enorm druk op straat, de meeste winkels zijn nog open en Keulen lijkt de stad voor vrijgezellenfeesten op zaterdagavond. Op de terugweg naar het hotel haalt Sylvia een broodje bij de Subway, vannacht slapen we voorlopig voor de laatste keer in een hotelletje.

 

13-05-07                        Keulen naar Almere

We moeten om 11.00 uur van de kamer af en onze trein gaat pas om 12.45 uur, we besluiten rustig aan naar het station te lopen, het is zondag dus het is rustig op straat. Het is gelukkig droog dus we gaan lekker even zitten op een van de bankjes voor de Dom. Hier is het wel erg druk, zowel met mensen die de kerkdienst bezocht hebben als met voetbalfanaten en veel politie, die vanuit de trein onderweg zijn naar een wedstrijd. Wij zijn blij dat we hier vanavond niet meer zijn, want nu al hebben heel wat ‘supporters’  een paar biertjes te veel op, wij willen niet weten hoe dit hier vanavond is. De ICE vertrekt netjes op tijd vanaf Keulen naar Utrecht, helaas kan de ICE op dit traject lang niet zijn maximale snelheid bereiken, we rijden max. maar 160 km per uur. Onderweg lopen we 15 minuten vertraging op, maar we hebben nog genoeg tijd om de Intercity (die overal stopt….) naar Almere te halen. Als we uitstappen op Almere is het wel even schrikken hoor, een heel welkomst comité inclusief spandoek staat klaar om ons welkom thuis te heten. Erg leuk hoor, daar hadden we helemaal niet op gerekend. Het is wel gek hoor om op het station van Almere verwelkomd te worden met een spandoek, wie komt er dan ook na een reis van 9 maanden gewoon aan op het Centraal Station…. We gaan mee met Caspers ouders (en familie) en halen een lekkere afhaalmaaltijd bij de chinees, eindelijk wel echt lekkere chinees! Daarna gaan we naar ‘huis’ toe, ook hier ene warm onthaal in onze gezellig versierde ‘huiskamer’.

Het is wel eventjes wennen om na 9 maanden weer gewoon terug in Nederland te komen, het scheelt natuurlijk enorm dat we de laatste weken al gewoon in Europa zijn, dat maakt de overgang een stuk minder groot. De eerste dagen zijn we vooral druk met dingen regelen en uitzoeken waar welke spullen zijn. We lezen dat de auto de 17e is aangekomen in Rotterdam, we hopen dat we de auto begin volgende week uit de container kunnen gaan halen. We hoeven officieel pas weer 1 juli allebei aan het werk, dat klinkt nog heel ver weg, de komende weken zullen we zien of we deze tijd nodig hebben om van alles te regelen of dat we ons gaan vervelen en toch eerder aan het werk zouden willen. De komende tijd zullen we ons in ieder geval zeker nog niet gaan vervelen, als de auto terug is willen we hier nog een beetje aan klussen en het belangrijkste we moeten weer op zoek naar woonruimte. Inwonen en van huis naar huis trekken bevalt ons prima, maar we willen toch wel weer ons eigen plekje hebben. De grote vraag is alleen wat/ waar willen we nu precies voor ons eigen plekje, daar gaan we de komende tijd heel hard over nadenken en info over zoeken.

 

Nuttige info

Diesel: € 1,12 per liter
Internet: € 1,5 per uur
Avondmaaltijd: 15 a € 25, voor 2 personen