Zuid-Afrika

 

17-08-06 tot 24-08-06    Kaapstad

8.00 landen we op Kaapstad, waar we netjes opgewacht worden door een busje van hostel The Backpack. We hebben voor de eerste nachten via internet dit hostel gereserveerd, lekker makkelijk. We blijken alleen niet in de Backpack te overnachten maar in Zebra Crossing (Ä25 per nacht, 2 pers. kamer) 100 meter verder op in de straat. We gaan 's ochtends direct langs de agent van de verscheping (Famous Pacific Shipping), die ons verteld dat het zeeschip met onze auto pas gepland is om 22-08 aan te komen?? We snappen er niets van wij hebben steeds 16-08 gehoord, en waarom dan het gestress om papieren afgelopen dagen? Vrijdagmiddag nog maar een mailtje gestuurd naar Famous, want we hebben nog niets van ze gehoord, we worden direct terug gebeld, op ons Zuid-Afrika mobiele nummer. Het schip met onze container is toch donderdag al aangekomen, maar voor deze week kan helaas niets meer geregeld worden, want het pakhuis waar de container heen moet is gesloten. Maandag gaat de container met de auto er in naar het pakuis toe, nog even afwachten dus, maar begin volgende week verwachten we dat de reis toch echt kan gaan beginnen.

Zaterdag vermaken we ons op V&A Waterfront, zondag is het mooi weer en gaan we met de kabelbaan de Table Mountain op. We lopen een rondje op de Tafelberg en gaan naar beneden lopen, we willen graag een andere route als vorige vakantie en gaan toch maar het pad in waar staat: 'this is not an easy way down'.

 

Ook mensen die we onderweg tegenkomen en die de route omhoog lopen raden het ons niet aan hier af te dalen. Eigenwijs als we zijn willen we toch met eigen ogen zien waarom het pad dan zo moeilijk is, het eerste stuk is prima te doen! Als het echt lastig wordt, zijn we al zo'n stuk gedaald dat we weinig zin hebben om dat hele stuk weer terug te klimmen, gelukkig hebben we een aantal keer geklommen in een klimhal, dat komt op een paar kleine stukjes nu toch wel erg goed van pas, de route is gelukkig niet echt eng langs afgronden of zo, maar omhoog lopen was hier inderdaad makkelijker geweest dan afdalen.

Maandag maar weer informeren hoe het ervoor staat, de douane inspectie is aangevraagd voor de ochtend, maar om 10.00 uur hebben we nog niets gehoord, maar weer bellen dus. Er blijkt nog geen bevestiging van de douane te zijn, dus waarschijnlijk zal het morgen worden.... Maar ook dinsdag heeft de douane geen tijd, als we net duidelijk willen maken aan de agent dat we toch echt geen zin hebben in langer wachten krijgen we de bevestiging woensdag ochtend om 9.00 uur is de douane inspectie. We nemen woensdag een taxi naar de haven, waar we precies om 9.00 uur zijn, de douane is er ook keurig om 9.05 (dat hadden we niet verwacht zo netjes op tijd) en binnen 10 minuten is de inspectie afgerond, hebben we hier nu een week op moeten wachten....... Ze zouden 1 a 2 uur bezig zijn, dus we hadden verwacht dat we de hele auto zouden moeten uitpakken, dat valt alweer mee. De auto is gelukkig zonder schade overgekomen, enkel de vloer van de daktent heeft een deukje opgelopen, maar we denken dat dit geen probleem zal geven.

2 mensen die in hetzelfde hostel verbleven vroegen ons of we plek hadden in de auto zodat ze mee zouden kunnen rijden richting NamibiŽ. Leek ons prima, wel gezellig en we konden de dieselkosten delen. We gaan dus met zijn vieren op pad richting NamibiŽ, Hilary uit de VS en Daniel uit Canada 'liften' met ons mee op de achterbank.

 

24-08-06 tot 27-08-06    Citrusdal - Springbok - Vioolsdrif

Donderdag is de dag dat we dan eindelijk echt aan de reis gaan beginnen. We rijden eerst even langs een autoglas winkel, om nogmaals de ruitrubbers af te laten kitten, ze doen dit gratis en het ziet er netjes uit, helaas laat het 2 dagen later alweer los.... We proberen ook nog een 4x4 winkel te vinden om informatie te krijgen of het roofrack verstevigd kan worden, maar deze winkel blijkt er niet meer te zitten. We willen niet langer in Kaapstad blijven dus besluiten om hier in NamibiŽ verder voor te informeren. Begin van de middag rijden we ongeveer 3 uurtjes naar Citrusdal toe, onderweg zien we heel veel sinaasappel bomen. We kamperen op Citrus Creek, de eerste camping waar we planten in het sanitair hebben gezien, rustige schone camping (Ä11 voor campingplaats, max. 4 pers.).

Vanaf Citrusdal rijden we omhoog richting Springbok. Onderweg tanken we bij bitterfontein de auto rijdt in dit heuvelachtige gebied 1 op 5,5, we hopen dat dit aan de heuveltjes ligt. Bij het benzinestation staat een boom vol met nestjes en mooie gele vogeltjes. Vanaf bitterfontein wordt het landschap steeds kleuriger, we rijden Namaqualand in, we zitten aan het begin van de lente het seizoen dat alle bloemetjes hier prachtig in bloei staan. Bij Kamieskroon nemen we een route die op de kaart staat als een 'scenic wild flower route', inderdaad is dit een prachtige route, we genieten van prachtige uitzichten op bloemenvelden en bergen.

Eind van de middag komen we aan bij Springbok Karavaanpark (Ä15 voor 4 pers), nette drukke kampeerplaats waar we besluiten 2 nachten te blijven zodat we nog een dag de tijd hebben om van de bloemenpracht te genieten. De 2e dag in Springbok bezoeken we het Goegap nature Reserve waar we een korte wandeling maken en nog veel meer prachtige bloemetjes zien.

Ook rijden we hier een erg leuke 4x4 route, best spannend hoor die eerste 4x4 routes gaat het allemaal wel goed... Gelukkig was deze route goed te doen en kwamen we op mooie plekjes, ook zagen we hier de eerste springbokken. Prachtig een groep van 10 springbokken , helaas deed het fototoestel het even niet, dus geen opnames van het eerste 'wild' dat we gezien hebben.

De volgende dag rijden we verder omhoog naar Vioolsdrif, de grens met NamibiŽ.

 

Nuttige info:

Diesel: Ä 0,80 per liter (in Kaapstad iets goedkoper)
Internet: Ä2 per uur