Voorbereiding

 

21-07-06    Haven van Rotterdam    Verscheping van de auto

21 juli was de eerste grote stap van deze reis, de auto moest helemaal klaar zijn voor de verscheping! Nog even flink stressen de laatste dagen, (bijna) alles afmaken en bedenken wat we allemaal mee willen nemen. Vrijdagochtend rijden we om 10.30 richting de Haven van Rotterdam, onderweg nog even file (dat hopen we in Afrika toch niet mee te maken!) en een extra rondje in het Haven gebied gereden, om 12.30 komen we aan in de Haven. We melden ons bij een kantoortje waar ze vragen of we hier echt wel goed zitten???? Dat begint goed, maar gelukkig geven de formulieren al snel duidelijkheid en worden we netjes verder geholpen. Eerst de daktent van het dak afhalen, want dit gaat zeker niet passen. Gelukkig krijgen we hierbij een extra handje en is dit snel gebeurd. Daarna rijden we de auto de container in, even spannend gaat dit wel passen... Gelukkig past dit gemakkelijk we hebben nog ruimte over (de deur hoogte van de container was 228 en ons auto was 222 dus dit ging perfect!). De auto wordt goed vastgesjord en achter de auto zetten we de daktent, de container wordt verzegeld wij nemen afscheid van onze cruiser, nu maar hopen dat we hem over 4 weken weer in dezelfde staat terug zien in Kaapstad. Voor ons is het belangrijkste/ grootste gedeelte van de voorbereiding nu achter de rug, nog een paar weekjes om de laatste dingetjes te regelen en even bij te komen voor het echte avontuur gaat beginnen.

De planning is dat de auto 26 juli per binnenschip verscheept zal worden naar Antwerpen, waar de container 27 juli aan zal komen. Als alles volgens planning verloopt zal de container 29 juli op het zeeschip 'de Bio Bio' worden geladen, dit zeeschip vertrekt dan dezelfde dag nog richting Kaapstad. We hopen dan dat het zeeschip en onze container op 16 augustus aan zullen komen in Kaapstad. Wij vertrekken zelf 16 augustus uit Nederland en zullen 17 augustus aankomen in Kaapstad.
 

14-08-06 tot 16-08-06    Almere    De laatste dagen voor vertrek

De dagen vlak voor vertrek toch nog even flink stressen:

16-08-06    Schiphol    Vertrek uit Nederland

16 augustus  is het dan toch zover om 16.30 vertrekken we vanaf Schiphol, we worden uitgezwaaid door Jan, Carrie, Carine en Isan. Gelukkig veranderd er niets meer aan het handbagage beleid en kunnen we zonder problemen de elektronische spullen in de handbagage meenemen. We vliegen via Londen, waar extra goed gescand en gefouilleerd wordt, naar Kaapstad, een rustige vlucht zonder problemen.